Chromebook kopen

De Chromebook van Samsung ligt vanaf 15 juni in de winkel en wordt geleverd door Laptopshop.nl van Cool Blue, de officiële partner van Google. De Chromebook van Acer zal in het derde kwartaal van 2011 volgen. Het vertrouwen van Google in dit nieuwe concept zal ook te maken hebben met de groei van het gebruik van hun Chrome browser. Binnen een jaar zou dit gebruik van 70 naar 160 miljoen gebruikers zijn gestegen.

Vanaf wanneer?

De Chromebook zal 15 juni te koop zijn in Amerika, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Italie en Spanje. In de volgende maanden zal hij in meerdere landen te koop zijn. Internationale verkopers zijn Amazon en BestBuy.Chromebook prijzen in Nederland

Google's Chromebook zal in Nederland tussen de 350 en 500 euro gaan kosten afhankelijk van o.a. Wifi en 3G gebruik (waarschijnlijk vergelijkbaar met kosten van de iPad 3G). In Nederland kun je bij je Chromebook een 3g abonnement nemen van KPN. De standaardprijzen voor dataverkeer bij KPN zijn: 10 euro voor 62,5MB of 20 euro voor 200MB. De prijzen van KPN zijn aan de hoge kant, maar de Chromebooks zijn simlockvrij dus u kunt gemakkelijk overstappen naaar een andere aanbieder. Er gaan 2 versies van de Chromebook verkocht worden. Een wifi-only en eentje met 3g verbindingsmogelijkheden. De prijzen daarvoor zijn respectevelijk 429 dollar en 499 dollar in de VS. De prijzen in Nederland zijn nog niet bekend. Wel is duidelijk dat bedrijven en scholen de Chromebook kunnen aanschaffen in combinatie met een abonnement van Google. Voor 21 euro per maand krijg je dus een Chromebook en biedt Google technische ondersteuning. Voor scholen zal zelfs nog lagen liggen.

Samsung
De Samsung-Chromebook heeft een 12,1 inch scherm met 1200 x 800 pixels. De laptop heeft twee usb 2.0-poorten een vga-aansluiting en een hd-webcam. De wifi uitvoering kost 225.22€ de 3G-uitvoering 341.59€. Deze notebook weegt 1,5 kilo en de accu gaat ca. 8 uur mee

Acer
De Acer-Chromebook heeft een kleiner scherm van 11,6 inch. De Acer heeft als extra een hdmi-aansluiting om extern video te kijken. De Acer is met 1,4 kg ook iets lichter en staat voor 238.91€ in de prijslijst. De accu is hier goed voor 6 uur werktijd.

Beide Chromebooks gebruiken een Intel Atom dualcore-processor.

Ga naar Laptopshop.nl en bestel de Chromebook nu!

chromebook